More from wouter hoeffnagel

  • 0 comments, 0 likes
  • 0 comments, 0 likes
  • 0 comments, 0 likes

Related Blogs

  • 0 comments, 0 likes
  • 0 comments, 0 likes
  • 0 comments, 0 likes

Archives

Social Share

Claim a Blog

Below, you can file a claim for a blog on this community that you believe should be owned by you. Your request will be sent to the administration.

Start typing the name of the blog

 
 

Kan een nieuwe applicatieontwikkelarchitectuur de flexibiliteit van organisaties vergroten?

Posted by wouter hoeffnagel     October 23, 2017     655 views    
Add to Wishlist
Dit schrijft Charles Araujo, Principal Analyst bij Intellyx, in een blogpost op LinkedIn Pulse. Araujo heeft de blogpost gedeeld in de LinkedIn groep ITSM interest. “Er vind een ‘applicatiegoudkoorts’ plaats binnen grote organisaties. Business leiders in iedere sector erkennen dat automatisering de sleutel is voor zowel overleven als het realiseren van concurrentievoordeel. En zij willen niet achterblijven”, schrijft Araujo.

Inhaalvraag
“Het niet verrassende resultaat is een inhaalvraag naar zowel nieuwe applicaties als functionele updates voor de bestaande applicatiestack. En ook niet verrassing: IT heeft moeite dit bij te houden”, aldus Araujo. “Grote bedrijven hebben op verschillende manieren gereageerd, waaronder het vergroten van ontwikkelresources, het aantrekken van outsources en het omarmen van zowel low-code als no-code ontwikkelplatformen op IT development te versnellen en zogeheten ‘citizen developers’ te ondersteunen.”

Araujo: “Terwijl deze ‘ontwikkelgoudkoorts’ organisaties heeft geholpen te voldoen aan hun kortetermijnbehoefte aan automatisering, houdt dit ook een eeuwenoud probleem in stand als het gaat om de proliferatie van applicaties in grote bedrijven: iedere nieuwe applicatie beperkt het vermogen van de organisatie om flexibel te zijn, vergroot zijn security risicoprofiel en vermindert het vermogen van IT om in de toekomst meer automatisering te ondersteunen.”

Lees verder
Lees verder op LinkedIn Pulse. Hoe denkt u over de inzet van low-code platformen en metagedreven applicatieontwikkelarchitecturen? Laat het weten in een reactie op dit artikel.

Bron foto: Pixabay / Free-Photos