ITWNET Kan een nieuwe applicatieontwikkelarchitectuur de flexibiliteit van organisaties vergroten?

Blog Information

 • BLOG_POSTED_BY: wouter hoeffnagel
 • BLOG_POSTED_ON: Oct 23, 2017
 • Views : 672
 • Category : News Center
 • Description : Het probleem met een traditionele applicatiestack is dat iedere nieuwe applicatie in de praktijk het vermogen van de organisatie om op toekomst vraag te reageren verminderd, aangezien meer en meer resources worden besteed aan het onderhouden en verdedigen van de bestaande stack. Een metagedreven architectuur en no-code platformen kunnen uitkomst bieden.
 • Location : Netherlands

Overview

 • Dit schrijft Charles Araujo, Principal Analyst bij Intellyx, in een blogpost op LinkedIn Pulse. Araujo heeft de blogpost gedeeld in de LinkedIn groep ITSM interest. “Er vind een ‘applicatiegoudkoorts’ plaats binnen grote organisaties. Business leiders in iedere sector erkennen dat automatisering de sleutel is voor zowel overleven als het realiseren van concurrentievoordeel. En zij willen niet achterblijven”, schrijft Araujo.

  Inhaalvraag
  “Het niet verrassende resultaat is een inhaalvraag naar zowel nieuwe applicaties als functionele updates voor de bestaande applicatiestack. En ook niet verrassing: IT heeft moeite dit bij te houden”, aldus Araujo. “Grote bedrijven hebben op verschillende manieren gereageerd, waaronder het vergroten van ontwikkelresources, het aantrekken van outsources en het omarmen van zowel low-code als no-code ontwikkelplatformen op IT development te versnellen en zogeheten ‘citizen developers’ te ondersteunen.”

  Araujo: “Terwijl deze ‘ontwikkelgoudkoorts’ organisaties heeft geholpen te voldoen aan hun kortetermijnbehoefte aan automatisering, houdt dit ook een eeuwenoud probleem in stand als het gaat om de proliferatie van applicaties in grote bedrijven: iedere nieuwe applicatie beperkt het vermogen van de organisatie om flexibel te zijn, vergroot zijn security risicoprofiel en vermindert het vermogen van IT om in de toekomst meer automatisering te ondersteunen.”

  Lees verder
  Lees verder op LinkedIn Pulse. Hoe denkt u over de inzet van low-code platformen en metagedreven applicatieontwikkelarchitecturen? Laat het weten in een reactie op dit artikel.

  Bron foto: Pixabay / Free-Photos