ITWNET ITIL & DevOps of ITIL vs. DevOps?

Blog Information

 • BLOG_POSTED_BY: wouter hoeffnagel
 • BLOG_POSTED_ON: Nov 29, 2017
 • Views : 1068
 • Category : News Center
 • Description : “Ik zie de term DevOps met regelmaat voorbij komen. Wat is uw mening over ITIL & DevOps? Of is het wellicht ITIL vs. DevOps?”, vraagt Wilco Veuger, ITIL Consultant bij Stichting De Opbouw, in de LinkedIn groep ITIL & ITSM tools.
 • Location : Netherlands

Overview

 • “Ik zie de term DevOps met regelmaat voorbij komen. Wat is uw mening over ITIL & DevOps? Of is het wellicht ITIL vs. DevOps?”, vraagt Wilco Veuger, ITIL Consultant bij Stichting De Opbouw, in de LinkedIn groep ITIL & ITSM tools.

  “Allereerst denk ik dat het verstandig is DevOps en ITIL te definiëren: DevOps is een beweging en ITIL is een raamwerk. Beide kunnen naast elkaar bestaan”, aldus Andrea Cervi, IT Specialist - Service Operation Analyst bij Poste Italiane. “Ik stel voor een goed whitepaper over dit onderwerp te lezen: 'Maximize the synergies between ITIL® and DevOps'.”

  'Evolutie van eerdere practices'
  “Wij zijn bezig met de implementatie van DevOps en naar mijn mening is dit een evolutie van eerdere ‘practices’ zoals Enterprise Systems Management, Agile en zelfs ITIL. DevOps is een cyclus ontworpen om de business en IT te laten samenwerking om gezamenlijk, iteratief en snel nieuwe oplossingen te ontwerpen, ontwikkelen en lanceren”, aldus David Mainville, CEO & medeoprichter van Navvia.

  “Er zijn vier sleutelgebieden in DevOps: STEER - wat staat voor het begrijpen van de verwachtingen van de business, DEVELOP - wat staat voor agile development om aan deze verwachtingen te voldoen, DEPLOY - wat is lanceringen van de oplossing is en OPERATE - wat het monitoren van deze oplossing is. De cyclus zelf is als CSI (red: Continual Service Improvement). Klink dit niet als ITIL’s Service Strategy, Service Design, Service Transition, Service Operations en CSI. DevOps is gebaseerd op het hebben van een volwassen, wendbaar en herhaalbaar proces - wat volledig compatibel is met ITIL.”

  Uw mening
  Hoe denkt u over DevOps & ITIL? Kunnen beide worden gecombineerd of is het naar uw mening ITIL vs. DevOps? Laat het weten in een reactie op dit artikel.

  Bron foto: Pixabay / StockSnap